Хедер Џексон

Родена во Ексетер, Хедер Џексон е професионална натпреварувачка во триатлон што во спортот влезе откако неколку години помина како хокеј играч, како и четири години на универзитетот Принстон, пред да ја открие љубовта кон триатлоните во 2007 год. Предаваше англиски јазик во Тајланд и светска историја во Калифорнија, а потоа во 2009 год. реши да стане професионалец и нејзината триатлонска кариера оттогаш е во постојан подем. Учествува во повеќе спортови на триатлоните „Ironman 70.3“, стабилно се искачува нагоре на светските првенства и постави нов рекорд на триатлонот „Wildflower Long Course“. Вредната и весела Хедер е позната и по агресивниот стил на тркање и по позитивниот став.

„Кога се работи за тренирање и натпреварување, неизбежно е да се цели кон повисоко ниво. Мојата работа е вредно да работам и да се искачувам нагоре.“

„Производите на Herbalife се токму она што ми треба како спортист што се натпреварува во издржливост – нешто што ми треба пред, за време на и по секој тренинг или трка.“

„Поддршката на Herbalife апсолутно ми ја промени триатлонската кариера.“

—Хедер Џексон